04 huhtikuuta, 2018

Mitäpäs meille kuuluu?

Pajunkissa ja Timi-kissa
Myöhästyneet pääsiäisentoivotukset, kevättä kohti mennään kovaa kyytiä :-) Lunta täällä meill on kyllä reippaasti, saas nähdä koska sulavat.

Klaara

Viimeksi kirjoittelin aikalailla kuukausi sitten Klaaran tilanteesta. Nyt on lääkekuurit popsittu ja ruokinta vaihdettu Hill'sin hypoallergiaruokaan (olikohan Hill's z/d virallisemmin). Lisäksi meillä on töpseliin laitettava dap-tyylinen (stressin) haihdutin.
Alkuun kieltämättä jänskäsin kuinka onnistuu lääkkeiden antaminen. Klaara on koira jota ei kyllä saa myrkytettyä, niin epäileväinen tuo on kaikenmaailman ylimääräisiä kohtaan. Klaara on myös haastavin madotettava. Onnekseni, tai no myös Klaaran onneksi, lääkkeiden anto ja otto alkoi sujumaan ja neiti jopa alkoi yhdistämään puhelimeni hälytyksen lääkkeenottoon (näin huonomuistisena pistän puhelimeen muistutuksia kaikista tärkeistä asioista). Tässä on nyt elelty lääkkeetöntä viikon verran. Klaaran vointi ollut hyvä, joskin se oli myös kuurien aikaan. Alkuun tuli muutamia pienempiä nousuja, mutta veikkaan että aiheuttajana oli silloin possu, jota annoin ennenkuin sain nappulat kotiin.
Jänskäsin myös suostuuko Klaara nappuloita syömään, hän kun on semmoinen nirppanokka rinsessa. Alkuun sekoitin nappuloihin myös possua ja maitohappobakteeria, mutta kun sitten eräs aamu neiti oli heittänyt sen sortin ripuleissönit sisälle, päätin jättää possun kokonaan pois, jatkaa maitohappojen antoa ja katsoa rauhoittuuko tilanne. Pelkkää nappulaa Klaara on nyt syönyt kolmisen viikkoa. Alkuun nappula maistui hyvin, kunnes jätin lihan pois niin alkoi nirppailemaan. "Miksi muut saa parempaa?" - ilme on ollut joka päiväistä. Muiden kuppeja koitetaan nuuhkia kaihoisasti ja omaa kippoja tuijotetaan kuin sinne ajatuksen voimalla siirtyisi hieman lihaakin joukkoon. Saanpa minäkin mulkaisun osakseni, sen jälkeen voidaankin syödä" kun on kerran pakko eikä muutakaan näemmä saa". Ilokseni nyt totean, useitakin eri nappuloita syöttäneenä, tällä allergia ruualla jätöksen määrä on huomattavasti vähäisempää! Klaaran vatsa on siis toiminut hyvin, lukuunottamatta sitä yhtä aamuyllätystä. Maitohapot jätin muistaakseni reilu viikko sitten pois.

Sitten vielä lupailin kertoa tuosta dap-haihduttimesta. Tuo, jonka Zooplussasta tilasin, ei ole brändätty dap, enkä nyt muista kyseisen vempeleen merkkiä (pahoitteluni), mutta uskoisin sen toimivan ainakin Klaaraan. Harjakoirat ovat oma lukunsa, niihin tuo ei tunnu vaikuttavan. Tosin harjikset viettävät yönsä peittoni alla makuuhuoneessa ja ressitöpseli on alakerrassa olohuoneessa. Klaara on ollut selkeästi vähemmän stressaantunut taaperosta. Tänään aamulla kurkistelin keittiöstä kuinka taapero ajaa huristeli (lelu) autolla ihan Klaaran viereen, eikä Klaara väistänyt. Ei edes päätään tainnut nostaa. Vauvan tulo silloin 2,5-vuotta sitten oli Klaaralle kaikkein isoin muutos, muut koirat eivät oikeastaan toukasta välittäneetkään. Klaara on ollut oikeastaan näihin päiviin asti tietyn pidättyväinen ja aina valmiina pinkaisemaan pois tieltä. Näim jälkiviisaana voisin todeta, miksi ihmeessä en jo silloin ennen vauvan syntymää hankkinut tuollaista ressitöpseliä?! Koska tuote on ollut käytössä vasta sen kolmisen viikkoa, tilasin siihen uudet öljyt ja jatkan kokeilua. Aada on paukkuarka (mm. Ilotulitteet, ukkonen) ja toivon ressitöpselin helpottavan Aadn pelkoa kesällä mahdollisilla ukonilmoilla.

Aada

Aadasta puheenollen.
Käväisin pikapika visiitillä Aadan Iitu-siskon luona kun ostin hänen emännältä kaneille uuden häkin. Olipas mukavaa nähdä Iitu näin 10-vuoden(!!) jälkeen :-) Hyvin paljon oli samaa näköä ja muutoinkin samanoloinen vanharouva kuin Aadakin :-) Valitettavasti Aada ei päässyt mukaan koska autoilu ei ole rouvan mieleen, lisäksi häkki olikin hieman odotettua isompi. Mutta mahtui kyytiin pienellä säädöllä :-D
Viime viikon maanantaina käytin Aadan lääkärillä. Epäilin pissa- tai emätintulehdusta. Lääkäri ultrasi kohdun ja siellä näkyi jotain. Kohtu tullaan ultraamaan uudelleen (perjantaina?). Aada sai 7vrk antibioottikuurin mahdolliseen pissa- tai jopa alkavaan kohtutulehdukseen. Lääkäri kuitenkin epäili että Aadalla olisi kysta tms siellä kohdun seutuvilla koska Aadan yleisvointi oli muutoin hyvä, mutta kohtu ultrataan uudelleen ja sen mukaan katsotaan Aadalle sterilisointiaika pian tai hyvin pian. Antibiootit auttoivat selkeästi muutamassa päivässä (ei pessyt itseään niin usein saati ravannut pissalla), muutoin tosiaan Aada ollut virkeä oma itsensä, ruoka maistunut (paitsi sitä on liian vähän!) eikä arista vatsaansa.

Aada ja Maikki
Pitäkäähn peukut ja tassut pystyssä että tilanne pysyykin leikkaukseen asti hyvänä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti