29 elokuuta, 2017

Eläinlääkäröintiä

Eilen en sitten kerinnytkään avaamaan tietokonetta, joten rustailen eilisen kuulumiset nyt :)

Hammaslääkärin jälkeinen pöhnä


Aamulla meinasi tulla pieni kiire lähdön kanssa, hiukan mielessäni kirosin miksi olin ottanut niin aikaisen ajan. Mutta pääsin tankin kautta kohti eläinlääkäriasemaa ja olin kuin olinkin jopa minuuttia ennen sovittua aikaa paikalla :D

Tähän väliin on ihan pakko kehua tuota eläinlääkäriä, jolla olen nyt käynyt. Nimittäin Ruoveteen ajelen Jenni Jarkon vastaanotolle, aivan ihana lääkäri!
Mikäli joku lukija sattuu asumaan tällä seudulla eikä tiedä hyvistä eläinlääkäreistä, suosittelen lämpöisesti Jenniä.

Ensin aloitettiin Elmosta. Sydän kuulosti jo oikein hyvältä. Nyt kokeillaan nesteenpoiston vähennystä, eli vain puolikas tabletti päivässä. Elmon nykyinen annos on periaatteessa ollut käypä ylläpitoannos, joten saattaa olla ettei puolikas riitä. Mikäli Elmon tilassa tapahtuu muutosta huonompaan, alkaa köhimään enemmän tai muuttuu apaattiseksi tms, annos nostetaan välittömästi ennalleen. Tarkkaillaan tilannetta muutama viikko (annos kyllä muutetaan välittömästi eikä katsella paria viikkoa) ja sitten aletaan suunnittelemaan hammasremonttia Elmolle.

Sitten oli Sepon vuoro. Lääkäri halusi Sepolta pissanäytteen, ja sen otto sujui erittäin nopeasti ja helposti (tehtiin varmaan vastaanoton uusi ennätys :D). Pikatestin tulos oli yllättävä, kieltämättä hiukan järkytyinkin. Testin mukaan pissassa oli paljon verta. Lääkäri teki toisenkin pikatestiliuskan ja vastaus oli edelleen sama. Verta on ja runsaasti. Eturauhasvaivat suljettiin pois koska Seppo on kastroitu jo useampi vuosi sitten. Virtsatietulehdusta epäiltiin, vaikkakaan mitään oireita en ole huomannut. Liekö sitten oireeton muoto? Seposta otettiin myös verinäytteet, josko niistä selviäisi jotain.

Sitten Seppo laitettiin unille, nukahtamiseen ei kauaa aikaa mennytkään. Vähäiset hammaskivet poistettiin ja samalla puheltiin että toivottavasti nyt jotain löytyisi. On muuten melkosen kätevää nykyaikainen tekniikka hammaskivenpoistossa. Semmoinen ultraääni systeemi! Kun lääkäri pääsi ihan takahampaiden perälle, syyllinen löytyi (toivottavasti!). Molemmilla puolilla alaleukaa (hampaat nro 411 ja 311) olivat tulehtuneet ja ne poistettiin onnistuneesti. Nyt vaan odotellaan parantumista ja toivotaan että syylliset olivat nuo hampaat. Otin hampaat mukaan kotiväelle näytettäväksi. Hampaat ovat melko pienet (kuva alla saattaa vääristää) ja niitä olisi itse ollutkaan mahdotonta nähdä jo senkään vuoksi että Seppoa sattui kun koitin suuta aukoa ja katsella miltä siellä näyttää.

Syylliset??
Seppo on nyt kahta hammasta köyhempi ja kahta lääkekuuria rikkaampi. Vielä odotellaan verikokeiden tuloksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti